Регистрация

Качамак с пръжки

Качамак с пръжки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 28300

Уникално българско мезе за червено вино, препоръчано от нашия приятел Чико.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта научих, когато бях на редовното си посещение в едно крайпътно заведение по пътя за Самоков. Самият аз обожавам качамак и винаги, когато минавам от там, си похапвам с чаша червено вино - уникално мезе е!

Необходими продукти:

  • половин пакет качамак
  • 300 г сирене
  • 300 г. свински бузи
  • червен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Завирате 2 л. подсолена вода и в нея изсипвате на тънка струйка качамака, като непрекъснато бъркате. След като можете да вдигнете лъжицата и качамакът се залепил за нея сгъстен, означава че е готов. После подготвяме пръжките като в тиганче започваме да пържим нарязаната на дребни парченца буза, докато се оформят пръжки. Добавяме сол и червен пипер на вкус. В дълбока тавичка или купа изсипваме една част качамака, после отгоре натрошаваме сирене и върху него изсипваме готовите пръжки и мазнината с червения пипер, след това заливаме с другата част от качамака. Оставяме за 10 мин. да се задуши. Можем да поръсим с натрошено сирене и е почти задължително да поднесем с чаша червено винце. Наздраве!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта