Качамак с пармезан и моцарела
Качамак от царевичен грис с три вида италиански сирена и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.01.2017
Ето красив български качамак или пък италианска полента, с която можете да посрещнете и специални гости. Бабината рецепта за мамалига се модернизира. Правим качамака с царевичен грис, а не с царевично брашно - така сместа се готви по-бързо. В нея пък слагаме сирене рикота, късчета моцарела и настърган пармезан. Сместа с царевица и италиански сирена полягва в обилно намазана с масло тавичка, поръсва се с още настърган пармезан, за да хване апетитна коричка и се запича на фурна за 15-тина минути.
Именно толкова време ни е необходимо, за да си направим доматен сос за поднасяне. Той не е задължителен за рецептата, но определено придава завършеност на ястието, което дори можете да си хапнете за основно. За соса просто трябва да наситните две скилидки чесън, да ги запържите в загрят зехтин и да добавите в тях една пасирана консерва белени домати. Следва лъжичка захар, малко сол и това е всичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ