Регистрация

Касуле с пилешко и наденица

Касуле с пилешко и наденица
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4380

Френско ястие с два вида месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
  • 100 г пушена наденица (или друг вид наденица по ваш избор), нарязана на тънки колелца
  • 1 ч.л. мащерка
  • 2/3 ч.ч. бяло вино
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 консерва (400 г) бял боб, отцеден
  • 1 1/2 ч.ч. пилешко месо (не бяло), нарязано на кубчета
  • 2 ч.л. пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука и наденичките в голяма тенджерка до покафеняване.

2. Прибавете мащерката и пържете около минута.

3. Прибавете виното и редуцирайте за около 2 мин.

4. Налейте бульона, прибавете 1 ч боб и пилешкото.

5. Пюрирайте останалия боб и го сложете в съда.

6. Покрийте частично и оставете да къкри за 10 мин.

7. Подправете на вкус със сол и пипер, украсете с нарязан магданоз и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта