Картофи на пара със сос от дробчета
Картофени кръгчета със сос от пюрирани пилешки дробчета и алкохол.
Бон Апети
Излъчен на 30.06.2017
Питателна и модерна картофена салата, която може да бъде основно ястие или перфектно изпълнява функцията на ордьовър и мезе показват Лора и Стоян, като влагат повече майсторлък в направата на соса, с който се заливат картофените шайби.
Първо картофите се готвят на пара, като е важно да не се разкашкат. Затова внимавайте да не ги преварите. След това се охлаждат, нарязват на шайби и се смесват с наситнен див лук. Ако не можете да си намерите див лук, можете да използвате обикновен зелен лук. Следва да се захванем със соса, който можете да започнете още когато сложите картофите да се готвят. За него се запържват пилешки дробчета в масло. Следва да се фламбират с бренди, а после в тигана се долива течна животинска сметана и се готви на слаб огън за 5 минути. Овкусява се със сол и пипер и се пюрира. Добре е след това да минете пюрето през едра цедка, за да стане нежно и кадифено. После картофените шайби също се овкусяват със сол и пипер и се подреждат в чиния. Заливат се с охладения сос и са готови за поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ