Картофено руло с плънка от кайма
Руло от кайма с коричка от картофи, кашкавал и галета.
Руло Стефани е най-комесриалното руло с месо, но Иван Звездев показва как българската кухня отвръща на удара с нещо много по-апетитно, но за съжаление и по-малко познато в кулинарния свят. А май е и по-вкусно. Ето една ценна народна рецепта, която хем е руло Стефани, ама не баш, хем се прави с кайма и картофи на фурна, но не е мусака.
Картофите се сваряват, а докато се варят, се омесва каймата - с лук, сол, пипер, кимион, магданоз и яйце. Сварените картофи се мачкат на гъсто лепкаво пюре с масло, мляко, сол, пипер и рендосан кашкавал. Каймата се разпределя на пласт във фолио и се завива на руло. Прехвърля се в тава и отгоре се намазва с дебел пласт от пюрето. То пък се ръси с галета, за да е хрупкава кората. Ястието влиза във фурната на 180 градуса и след 45 минути е готово за хапване - красиво, ароматно, топло, апетитно и българско!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ