Регистрация

Картофено руло с плънка от кайма



Картофено руло с плънка от кайма
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2964

Руло от кайма с коричка от картофи, кашкавал и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Руло Стефани е най-комесриалното руло с месо, но Иван Звездев показва как българската кухня отвръща на удара с нещо много по-апетитно, но за съжаление и по-малко познато в кулинарния свят. А май е и по-вкусно. Ето една ценна народна рецепта, която хем е руло Стефани, ама не баш, хем се прави с кайма и картофи на фурна, но не е мусака.

Картофите се сваряват, а докато се варят, се омесва каймата - с лук, сол, пипер, кимион, магданоз и яйце. Сварените картофи се мачкат на гъсто лепкаво пюре с масло, мляко, сол, пипер и рендосан кашкавал. Каймата се разпределя на пласт във фолио и се завива на руло. Прехвърля се в тава и отгоре се намазва с дебел пласт от пюрето. То пък се ръси с галета, за да е хрупкава кората. Ястието влиза във фурната на 180 градуса и след 45 минути е готово за хапване - красиво, ароматно, топло, апетитно и българско!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта