Регистрация

Картофено калцоне с риба и кашкавал

Картофено калцоне с риба и кашкавал
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 919

Пица с блат от картофи и моркови и плънка от пушена риба или колбас с кашкавал, запечена на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 1 морков
  • 2 яйца
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 3 с.л. брашно
  • 2 с.л. олио
  • 120 г колбас или пушена риба
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Моркова обелете и рендосайте на ситно ренде. Прехвърлете в купа.

2. Картофите обелете, измийте и рендосайте пак на финото ренде. Отцедете водата между шепите си и прехвърлете при моркова.

3. Чукнете отгоре яйцата и овкусете със сол, червен и черен пипер. Разбъркайте на каша, добавете брашното и размешйате финално.

4. Колбаса или рибата нарежете на слайсове, а кашкавала рендосайте на едро ренде.

5. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие и диаметър 24-26 см. с олиото. Сипете половината от картофената смес. Сложете да загрява на умерен огън.

6. Отгоре подредете слайсовете риба или колбас, а върху тях поръсете кашкавала. Залейте с другата половина картофена смес и заравнете внимателно. Сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

7. С помощта на чиния обърнете картофената пица и положете да се запече и от другата страна за още 10 минути под капак.

8. Прехвърлете в чиния и хапнете или разделете с другарче.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта