Картофени палачинки с бита сметана
Картофени палачинки, сервирани с бита сметана и Амарето.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша готова смес за палачинки
- 1 ½ ч.л. канела
- ½ ч.л. смлян карамфил
- ½ ч.л. смлян бахар
- щипка сол
- 1 яйце
- 2/3 ч.ч. прясно мляко
- 1 супена лъжицаа ванилия
- 1-2 чаени чаши сладък картофен пай, на който е махната кората и е намачкан
- ½ чаена чаша пълномаслена сметана
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжица ликьор Амарето
Начин на приготвяне:
1. Загрейте леко намазнен тиган на около 170 градуса.
2. Смесете сухите съставки в купа. В друга купа смесете всички течни съставки и картофения пай и разбъркайте. Лъжица по лъжица смесвайте сухите и течните съставки, като не бъркате прекалено много, за да не станат твърди палачинките.
3. За всяка палачинка изсипете около 1/3 чаена чаша от сместа в нагорещен тиган.
4. След 3-4 минути обърнете и изпечете и от другата страна до златисто.
5. Сервирайте с масло, любим сироп и бита сметана с амарето. Можете да сервирате и коричката от пая, наронена върху готовите палачинки и сметаната. Можете и да я сложите в сместа за повече хрупкавост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ