Регистрация

Картофена супа с царевични кнедли

Картофена супа с царевични кнедли
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1350

Супа с картофи, моркови и царевични хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 картофа
  • 1,5 л вода
  • 1-2 кубчета бульон по желание (Носят се легенди за вредността им, затова аз лично не ги ползвам. Безспорно с тях е по-вкусно.)
  • 10 с.л. царевичен грис
  • 1 морков
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • 20 мл растителна мазнина или масло
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и лука и ги наситнете.

2. Пуснете да се варят в хладката вода. Щом кипнат по желание добавете бульончета.

3. Разбийте яйцата и добавете в тях царевичнния грис. Разбивайте до хомогенност.

4. Моркова обелете, измийте и рендосайте на едро ренде.

5. Когато картофите са добре разварени с две лъжици оформяйте подобия на кнедли и ги пускайте във врящия бульон.

6. Добавете маслото и моркова, гответе още 5 минути и махнете от огъня. Опртайте вкуса и добавете подправки при необходимост.

7. Сервирайте с наситнен магданоз и лъжичка заквасена сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта