Карибски скариди с джинджифилов сос
Средно | Порции 3
| Видяна: 2684
Скариди с кокос и шамфъстък.
Необходими продукти:
- 12 скариди
- 1 кокос
- 50 г шам-фъстък
- червена, жълта и зелена чушка камби
- люта чушка пипер Арбол
- цветен лук
- чесън
- джинджифил
- натурален пчелен мед
- къри
- ром
- зехтин
- сол
- черен млян пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете кокоса, чушките камби и лютите чушки пипер Арбол.
2. Смачкайте заедно чесъна и джинджифила, докато получите пюре.
3. Смесете съставките с шам-фъстъка.
4. Задушете сместа с малко зехтин, отстранете от котлона и сипете малко ром в микса, след това го запалете.
5. Сервирайте в кокосови черупки.
Най-важните съставки
джинджифил, зелена камба, зехтин, кокос, къри, лук, люта чушка, мед, ром, скариди, сол, червена камба, черен пипер, чушка камба, шамфъстък
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ