Регистрация

Карамелизирани пилешки бутчета с чесън

Карамелизирани пилешки бутчета с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1770

Глазирани бутчета със соев сос и чеснов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 двойни пилешки бутчета
  • 3 скилидки чесън
  • 5 с.л. соев сос
  • 3 с.л. олио
  • 200 мл вода
  • 4-8 зърна черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. захар
  • сол на вкус
  • сварен бял ориз по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките бутчета на кълка и подкълка и ги приберете в плик със зип. Чесъна наситнете, разбъркайте със соевия сос и залейте с тази смес бутчетата. Разклатете плика, за да се овкусят хубаво, заключете зипа и приберете в хладилник за 30 минути да се мариноват.

2. Сгорещете олиото в тиган, извадете бутчетата и ги запържете за по минута от всички страни. Когато се запечатат, намалете огъня на умерен, налейте водата и останалото в плика съдържание от маринатата с чесън и соев сос. Добавете черния пипер и дафиновия лист и оставете да къкрят 10 минути.

3. Когато течността е почти извряла, около бутчетата се образува глазура. Сега я подсилете като добавите оцета, овъртите добре месото в него и след това поръсите със захарта. Овъртете отново докато стане карамелена коричка, посолете по желание и махнете от огъня.

4. Поднесете върху бял ориз или картофено пюре, като изгребете и соса от тигана - много е вкусен, но е силно концентриран. Тази рецепта се нарича още Пиле Адобо.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта