Камбала на пара с бяло мисо
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3009
Здравословно филе от риба по японска рецепта.
Необходими продукти:
- 500 г камбала (или дрига дънна риба като калкан например)
- 1 зелен лук, нарязан
За маринатата:
- 2 с.л. бяло мисо
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. царевично брашно
- 2 ч.л. олио
- 2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете рибата.
2. Смесете съставките за маринатата и ги изсипете върху рибата.
3. Гответе на пара на висока температура около 10 минути.
4. Поръсете със зелен лук и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ