Каймянка с моцарела и яйца
Кошничка от кайма с плънка от крем сирене, моцарела и яйца.
Подобие на отворено руло Стефани или иначе казано терин с кайма и коричка от сирена и яйца се готви в "Хапка по хапка". Това е разнообразна идея за замяна на обикновените кюфтета или руло от кайма, които готвите по семейна рецепта. Този терин е по-лесен от навиването на руло и съдържа по-изискани продукти, с които можете да впечатлите гостите.
Каймата се замесва с лук, овкусява се със сол, пипер и чесън на прах. Добавя се наситнен пресен магданоз, като може да го замените и с магданоз на прах, но не е така ароматен. После се чуква яйце, меси се отново и се добавя галета, за да втвърди текстурата. Получената месна смес се разпределя в малка правоъгълна форма за печене, като се оставя улей в средата. Как точно се оформя - гледайте във видеото.
Улеят се пълни с крем сирене, парчета моцарела за пица и яйца. С част от белтъка на яйцата се маже останалата отстрани кайма. После се поръсва с подправки и се пече на 180 градуса за 50 минути или 1 час. Можете да сервирате със сос - доматен или майонезен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ