Регистрация

Кайма с ориз на тиган

Кайма с ориз на тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1014

Основно от ориз и кайма, задушени с моркови и лук на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 900 г кайма
  • 1,5 ч.л. сол
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 ч.л. сух риган
  • 4 скилидки чесън
  • 300 г ориз
  • 900 мл вряла вода
  • 2 дафинови листа
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, моркова на гредички с дължина около 3 см., дебелина и ширина около 1 см.

2. Сгорещете олиото в голям и широк тиган на умерен огън и добавете лука. Гответе 4 минути при непрестанно бъркане. Добавете морковите и гответе още 2 минути.

3. Оформете кладенче в центъра на тигана и изсипете каймата. Гответе и рохкайте докато стане на трохи. Смесете с останалите продукти в тигана, овкусете със сол, пипер, босилек и риган и пресирайте отгоре скилидките чесън.

4. Ориза измийте хубаво и добавете в тигана. Бъркайте и гответе 5 минути.

5. Залейте с врялата вода, размешайте, пуснете отгоре дафиновите листа и сложете капак. Намалете леко огъня и оставете да се готви 25-30 минути.

6. Извадете дафиновите листа, разбъркайте, поръсете с листа магданоз и поднсете. Някои обичат да разполагат и с кофичка кисело мляко за заливка, така че си подгответе.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта