Кайма с воден кестен
Кайма със зеленчуци, легнала на айсберг.
Необходими продукти:
- 2 салати айсберг, накъсани на цели листа
- 500 г свинска или телешка кайма
- 2 малки моркова, настъргани
- 1 консерва воден кестен, нарязан на кубчета
- 2 големи скилидки чесън, нарязан фино
- 1/2 връзка зелен лук, нарязан на колелца, перата отделно от бялата част
- 3 с.л. сос от стриди
- 3 с.л. сладък соев сос
- сусамово олио
- сол и пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете на силен огън бялата част на лука, заедно с чесъна в малко фъстъчено олио и щипка сол за няколко минути.
2. Добавете каймата и запържете до покафеняване.
3. Сложете настърганите моркови, водния кестен, соса от стриди, соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте и оставете да къкри няколко минути докато се посгъсти.
4. Овкусете, ако е необходимо и добавете зелените пера на лука.
5. В чиния за сервиране сложете лист салата айсберг, така че да се може да сипете от готовия сос като в купичка. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ