Регистрация

Кадън Боду - турски кюфтета с кайма и ориз



Кадън Боду - турски кюфтета с кайма и ориз
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5447

Кюфтета от телешко месо с лук и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.06.2016

Кюфтета Женски бедра - така се казват месните телешки топчета, които представляват пържени кюфтета на тиган, приготвени по оригинална турска рецепта. Част от каймата се запържва с лука за кюфтетата и след това се смесва със сурова кайма и сварен ориз. След добавката на подправки, от така приготвената запръжка се оформят кюфтенца. Този маниер на правене на месни хапки е непознат за българската кухня, но крави телешките топченца още по-пухкави и апетитни. Останалото е познато - овалване в брашно и пържене на маслена баня. Ако ви се струва интересно - опитайте, като си подберете и подходящ сос за поднасяне. На мен лично ми липсва нещо лютичко в това ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта