Кавърма с пилешко, чушки и лук
Средно | Порции 4
| Видяна: 8351
Народна манджа с пиле и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 5-6 броя червени чушки
- 3 глави бял лук
- олио или зехтин
- червен пипер (по желание)
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1.Нарежете пилешките гърди на малки парчета. Задушете ги за 15-20 минути в тенджера с малко олио или зехтин.
2. След това към месото, прибавете нарязаните лук и чушки. Гответе още 15 минути, но без капак, за да изври водата, която се е отделила от месото и зеленчуците.
3. На изключен котлон, може да овкусите кавърмата с пикантина или сол и черен пипер.
4. Малко преди да го махнете от котлона, може да добавите и щипка червен пипер.
Добър апетит!
Най-важните съставки
бял лук, зехтин, лук, олио, пиле, пилешки гърди, пилешко месо, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ