Регистрация

Испански понички с пудра захар

Испански понички с пудра захар
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7172

Чуро - испански понички, пържени на маслена баня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл вода
  • 1/4 ч.л. сол
  • 125 г обикновено брашно, пресято
  • 250 мл олио
  • пудра захар или канелена захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сложете брашното в огнеупорна купа и заделете.

2. Смесете водата и солта в тенджерка.

3. Оставете да кипне и изсипете брашното.

4. Разбърквайте докато се оформи меко тесто и започне да се отделя от стените на съда.

5. Изсипете тестото в сладкарски пош с голям накрайник.

6. Изстискайте директно в сгорещено олио или върху намаслена хартия за печене, от която плъзнете поничките направо в горещата мазнина.

7. Изпържете на маслена бяня до златисто.

8. Отцедете върху кухненска хартия.

9. Поръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous25-10-2012
Churros Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. прясно мляко 1/4 ч.ч. краве масло 1/4 ч.л. сол 3 яйца 1/2 ч.ч. захар 1/2 ч.л. канела Начин на приготвяне: Смесете млякото, маслото и солта в тенджерка и ги поставете на котлона. Щом кипнат, намалете температурата и изсипете брашното. Разбъркайте добре, така че да се получи гъсто тесто, което започва да се отделя от стените на съда и да оформя топка. Дръпнете от огъня, оставете да поизстине за около минута и прибавете едно по едно яйцата, като бъркате докато се поемат напълно от сместа. Загрейте голямо количество олио (мин. 3-4 см). Поставете тестото в пош (шприц) и шприцовайте директно тестото в силно загрятото олио (ивици с дължина около 10 см). Пържете до златисто, като обръщате от време на време. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете от мазнината върху кухненска хартия или решетка. Поръсете със смесената с

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта