Индонезийска супа с кюфтенца и пържени дъмплинги
Люта супа с телешко.
Необходими продукти:
За каймата:
- 150 г царевично нишесте
- 500 г телешко месо
- 1/2 ч.л. добавка за кайма на прах, за по-добро слепване
- сол
- пипер
- чесън, пресен (нарязан) или чесън на прах
- 200 г натрошен лед
За бульона:
- телешки ребра (кости), за бульон
- 1 глава чесън
- сол на вкус
- 1/4 ч.ч. светъл соев сос (или обикновен)
- 1 с.л. черен пипер
- 6 ч.ч. вода
За пържените дъмплинги:
- 1 ч.ч. универсално брашно
- 1 с.л. масло
- 1 голямо яйце
- вода
- 1 ч.л. сол
- олио за пържене
За гарнитура:
- бейби бок чой, бланширан
- оризови спагети, бланширани до омекване
- стрък целина
- пържен шалот
- индонезийски сладък соев сос
- чили сос
- дестилиран оцет
- пържени дъмплинги
- 1 ч.л. пипер
- 1 ч.л. лук на прах
Начин на приготвяне:
1. Смелете в кухненски робот нетлъстото телешко месо, заедно с натрошеното кубче лед, като пуснете машината 2-3 пъти.
2. Сложете така получената лепкава кайма в купа с останалите съставки за каймата и смесете всичко.
3. Оформете кюфтенца с помощта на 2 ч.л.
4. Кипнете вода, пуснете кюфтенцата във врящата вода и варете докато изплуват на повърхността.
На бульона:
1. Кипнете подсолена вода.
2. Сложете ребрата и останалите продукти за бульона.
3. Оставете да ври на слаб огън до готовност.
На пържените дъмплинги:
1. Смесете продуктите до получаването на тесто.
2. Разточете го и изрежете квадрати.
3. Изпържете така получените дъмплинги до готовност.
На супата с кюфтенца:
1. Сложете кюфтенцата в купа с готовия бульон и поднесете горещ, заедно с дъмплингите и предпочитаната гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ