Индийски хляб Роти на плоча
Плоски индийски питки с ги.
Бон Апети
Излъчен на 14.11.2017
Индийските хлебчета пленяват със своята хрускавост и вид, който няма общо с българския насъщен. Понякога пълнени, понякога просто с маслен дъх, те могат да бъдат хапвани като закуска или основно ястие, както и да послужат за намазване с някои пикантен индийски сос. Поднесени към ястието, тези питки гасят пожара от традиционните люти гозби. Мнозина на пръв поглед биха ги обявили за твърди, но трябва да ги опитат, за да осъзнаят истинското им очарование.
Това е хляб без набухватели. Лора и Стоян го замесват с пречистено масло ги, както се прави в индийските рецепти, но няма да загубите много, ако си замесите и с обикновено качествено масло. Брашното и маслото се претриват на трохи, а след това при тях се налива смес от мляко, вода, захар и сол. Оформя се лепкаво и еластично тесто, което се разделя на 12 топки. Те се подреждат в тава, намазват се обилно с олио и се оставят да починат.
След това всяка топка се разточва на много тънка кора, която се преплаща по специфинеч начин. По желание вътре можете да сложите вид сирене, подправки, кайма или колбас. След това питката се запича двустранно на сгорещен тиган или плоча.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ