Яйца Бенедикт - уникален сандвич за закуска
Сандвичи с шунка и печени яйца, поднесени с маслен сос.
Необходими продукти:
- 6 кръгли слайса шунка или роле
- 6 яйца
- 3 жълтъка
- 1/2 ч.л. оцет
- 100 г масло
- 4 с.л. лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- 3 питки за сандвичи (оригинално се прави със солен английски мъфин)
Начин на приготвяне:
1. Намаслете формички за мъфини и подредете в тях на дъното резените колбас. Отгоре чукнете по едно яйце. Покрийте с флио и запечете на 180 градуса за 8-10 минути.
2. Разтопете маслото на водна баня.
3. Пак на водна баня поставете купика, която едва да се допира до водата или просто да се готви на пара. В нея добавете жълтъците и оцета и с телена бъркалка разбивайте няколко минути. На бавни порции долейте и маслото. Бъркайте още няколко минути на водна баня докато сосът започне да се сгърстява.
4. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте добре.
5. Разполовете питките или мъфините през средата по дължина, за да се получат 6 основи за яйцата по бенедиктски.
6. Запечете на плоча съвсем кратко.
7. Сглобете закуската като поставите най-отдолу в чиния запечен хляб, след това шунката с яйцето и отгоре полеете с масления сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ