Регистрация

Идеалната пържола в масло

Идеалната пържола в масло
  |   Порции 1   |   Видяна: 16400

Бързо и вкусно печено месо с розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пържола (без значение от какво месо)
  • 3 скилидки чесън, счукани
  • 3 стръка розмарин
  • сол и черен пипер
  • бучка масло

Начин на приготвяне:

1. Овкусете пържолата със сол и черен пипер.

2. Загрейте малко зехтин в един тиган. Пържолата трябва да зацвърчи, когато я поставите в тигана. Ако не цвърчи, веднага я извадете, в противен случай само ще я сварите в тигана.

3. Обърнете пържолата от другата страна и добавете чесън за аромат.

4. Добавете розмарина и маслото в тигана. След като маслото омекне и се нагорещи, го разбъркайте, за да се смеси със сока от пържолата. От време на време поливайте самата пържола със сока, за да поеме аромата.

5. Извадете розмарина, като използвате щипци, и обърнете пържолата, за да я опечете и от другата страна. Когато пържолата е готова, я отстранете от огъня и я оставете да изстине за няколко минути, преди да я нарежете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (10)

5 отлична
7
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
4
1 трагедия
10
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта