Регистрация

Зимна супа със свинско, картофи и фасул

Зимна супа със свинско, картофи и фасул
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 924

Мазна супа за зимата със свински мръвки, картофи и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г сланина
  • 800 г свинско месо за готвене
  • сол и пипер
  • 300 г лук - 2 големи глави
  • 3 скилидки чсън
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. сушен магданоз, ако имате (ако ли не - на финала ще се добави пресен)
  • 1 ч.л. сушен копър, ако имате
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1,5 с.л. сладък червен пипер
  • 1,5 ч.л. сол
  • 2 л вряла вода
  • 500 г картофи
  • 250 г замразен зелен фасул
  • 180 мл млечна незаквасена готварска сметана + 2 с.л. брашно
  • 1/2 лимон
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на хапки, поръсете със сол и пипер и оставете настрана. Нарежете сланината на малки кубчета, а лука - наситнете.

2. Изсипете сланината в много голяма тенджера, сгорещена на котлон, бъркайте и гответе на силен огън 3-4 минути. Извадете в отделен съд.

3. Изсипете месцата в отделилата се мазнина от сланината в тенджерата и гответе и бъркайте 5-6 минути докато се запечатат от всички страни.

4. Намалете огъня на умерен, добавете лука, гответе и бъркайте 4 минути. Върнете сланината в ястието, добавете наситнения чесън, дафиновите листа, сушени магданоз и копър, ако имате, кимион, черен и червен пипер, сол и разбъркайте.

5. Залейте с 1 л вряла вода, намалете огъня на слаб към умерен и оставете да къкри под капак 40 минути.

6. Прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи и зеления фасул. Сипете още 1 л вряла вода и отново сложете капака. Оставете на същата температура 20-тина минути - разварените картофи са показател за готовност, затова ги опитайте. Пробвайте и бульона и добавете още подправки при необходимост.

7. Изсипете в купа сметаната и я разбъркайте с брашното. Налейте 2-3 черпака от бульона на супата, размешайте добре и на тънка струхйа застройте супата. Оставете да заври, махнете от огъня и поръсете с листа пресен магданоз. Изстискайте сока на 1/2 лимон в супата. Размешайте и оставете под капак за 10 минути.

8. Сервирайте по желание с хляб и люто чушле.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта