Зелен фасул на фурна с яйца
Постна мусака с боб, домати и чушки.
Необходими продукти:
- 1 консерва зелен фасул
- 1 глава кромид лук
- 2 пиперки
- 1/2 консерва белени домати
- 4 с.л. мазнина
- 1/2 магданоз
- сол
- черен пипер
- 3 яйца
- 1ч.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Запържвате нарязаните на ситно лук и пиперки в мазнината. Прибавяте доматите и нарязания на ситно магданоз. Изсипвате при запръжката консервата зелен фасул като махате водата й, добавяте малко вода и оставяте ястието да се довари за 10 мин. После изсипвате в тавичка и поливате с яйцата, разбити с киселото мляко. Запичате го в силна фурна, за да се получи приятно зачервена коричка. Готово е!
Можете да го сготвите с пресен зелен фасул, който предварително трябва да сте сварили в подсолена вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ