Регистрация

Зелен фасул на фурна с яйца

Зелен фасул на фурна с яйца
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4187

Постна мусака с боб, домати и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва зелен фасул
  • 1 глава кромид лук
  • 2 пиперки
  • 1/2 консерва белени домати
  • 4 с.л. мазнина
  • 1/2 магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • 3 яйца
  • 1ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Запържвате нарязаните на ситно лук и пиперки в мазнината. Прибавяте доматите и нарязания на ситно магданоз. Изсипвате при запръжката консервата зелен фасул като махате водата й, добавяте малко вода и оставяте ястието да се довари за 10 мин. После изсипвате в тавичка и поливате с яйцата, разбити с киселото мляко. Запичате го в силна фурна, за да се получи приятно зачервена коричка. Готово е!

Можете да го сготвите с пресен зелен фасул, който предварително трябва да сте сварили в подсолена вода. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта