Регистрация

Зеленчуков хайвер от тиквички с домати



Зеленчуков хайвер от тиквички с домати
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2661

Руска разядка от зеленчуци на пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.07.2017

Разядка от задушени пюрирани зеленчуци представят Лора и Стоян, като си позволяват да я нарекат зеленчукова икра, защото това е руска рецепта за хайвер от зеленчуци - идеално мезе за всеки сезон, в който искате да пийнете малко "твърдо гориво".

Приготвянето започва с обелване и нарязване на кубчета на няколко домата. Кулинарите предлагат да ги поставите за няколко секунди в кипяща вода, а след това да ги шокирате в ледена, за да падне ципата им по-лено. Ако обаче можете да ги обелите без тази процедура, по-добре я пропуснете. След това се нарязват на кубчета тиквички, лук - на полумесеци, моркови - на кръгчета и заедно с две скилидки чесън се запържват в олио. Долива се вода, добавя се дафинов лист и доматите и се задушава.

Когато зеленчуците са омекнали, а течността се е изпарила, се отстранява дафиновия лист, подправя се със сол и пипер и се пюрира. Разядката се сервира овкусена с малко оцет.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта