Регистрация

Зеленчукови кюфтета от черен боб

Зеленчукови кюфтета от черен боб
Лесно   |   Порции 4 броя   |   Видяна: 2702

Постни бобени кюфтета с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 2 моркова
  • 1/2 ч.л. кимион на прах
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах
  • лют пипер на вкус
  • 2 консерви черен боб (или друг вид боб по избор)
  • 2 с.л. соев сос
  • 60 г овесени ядки

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна. Морковите рендосайте. Боба изсипете в гевгир и оставете да се отцеди от сока на консервата. След това прехвърлете върху домакинска хартия, която да попие останалата влага.

2. Сгорещете зехтина и запържете в него лука и чесъна. Щом станат прозрачни, добавете морковите.

3. Овкусете със сол и пипер, кориандър и кимион и сложете лют пипер или чили на прах. Тези кюфтенца от боб обожават пикантните нюанси. Гответе докато морковите покафенеят леко и водата от тях изври.

4. Прехвърлете боба в купа и го намачкайте с преса за картофи или вилица. Добавете морковената запръжка, соевия сос и овесените ядки. Разбъркайте хубаво.

5. От получената смес с ръце оформете плоски големи кюфтета с размера на традиционните телешки бургери. Приберете във фризер за 30 минути или докато не решите да си ги готвите. Можете да си направите по-голямо количество и да си запазите и за друг път.

6. Намазнете тиган с незалепващо покритие и пържете кюфтетата двустранно в много малко мазнина. Извадете и сервирайте като ордьовър, веганско основно или пък си направете вкусен постен хамбургер.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта