Зелева салата с патладжан
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2889
Пикантни патладжани със зеле и тофу.
Необходими продукти:
- 2 патладжана, разполовени по дължина
- 450 г глава зеле, срязана на четвъртинки
- 250 г твърдо тофу, нарязано на хапки
- 1 среден морков, настърган
За дресинга:
- ¼ ч.ч. соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. сайдер оцет
- корейски червен пипер или лют червен пипер на вкус
За овкусяване:
- 1. сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Задушете патладжана и зелето в голям гювеч или в стимера до омекване - около 15 мин.
2. Отцедете и охладете.
3. Нарежете патладжана на кубчета, а зелето на хапки.
4. В голяма купа, смесете патладжана, зелето, кубчетата тофу и моркова.
5. В малка купа, смесете необходимите за дресинга продукти.
6. Полейте с дресинга зелето и патладжана и разбъркайте хубаво.
7. Прибавете сол и пипер на вкус.
8. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ