Зелева салата с топъл сос
Салата със зеле и моркови, овкусена с кервиз и сос.
Бон Апети
Излъчен на 03.01.2018
Обикновена, но и различна зелева салата правят Лора и Стоян, като разнообразяват цветово ястието с добавка на червено зеле, а вкусово го обогатяват с питателен горчичен дресинг и сусамови семенца. Получава се лесна, апетитна и здравослосна салата, която е идеална гарнитура към печено червено месо.
Започваме като нарязваме бяло и червено зеле на тънки лентички. Към тях добавяме рендосан на едро ренде морков и нарязани листа целина, познати още под името керевиз. След това смесваме всичко в купа и се захващаме с направата на топлия дресинг.
В метална съдинка сгорещаваме олио и го смесваме с ябълков оцет, горчица, сол и захар. Щом се получи еднородна смес, махаме от котлона и заливаме салатата. Разбъркваме. Директно преди поднасяне поръсваме всяка порция със семена печен сусам, за да хрупка още една съставка в това здравословно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ