За какво се ползва лук шалот
Лесно | Порции 1
| Видяна: 8712
Как се готви шалот и с какво се различава от другия лук.
С присъщата си доза превъзнесеност Лео обяснява, че шалотът се отличава от познатия ни обикновен лук с по-голямата си сладост. Когато главичката е още малка, тя по-скоро наподобява чесън, тъй като се дели на скилидки, които в последствие срастват и оформят цяла глава. Готвачът препоръчва да използваме шалот за супи и меса, като заявява, че най-подходящ е при готвенето на риба. Още за лука шалот - вижте сега:
Най-важните съставки
бял лук, див лук, жълт лук, зелен лук, лук, праз лук, пресен лук, сладък лук, червен лук, чесън, шалот
Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ