Регистрация

Запържено червено зеле с бекон

Запържено червено зеле с бекон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4818

Червено зеле с месо, вино и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма червена зелка нарязана на тънко
  • зехтин екстра върджин
  • 1/4 чаша винен оцет
  • 1  чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка пипер
  • 3 готови резена бекон на кубчета
  • 1 малка глава лук нарязана на тънко
  • 1 ябълка, обелена и нарязана
  • 3/4 чаша червено вино
  • 1/4 чаша захар
  • 1/4 чаена лъжичка чесън

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете първите 5 продукта.

2. В тиган сложете малко зехтин екстра върджин и добавете лука. Сотирайте за около 5 минути или докато омекне.

3. Добавете сместа със зелето, ябълките, червеното вино, захарта и надробения чесън.

4. Покрийте с капак и намалете огъня, оставете да къкри 30-35 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта