Запържено червено зеле с бекон
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 4818
Червено зеле с месо, вино и чесън.
Необходими продукти:
- 1 средно голяма червена зелка нарязана на тънко
- зехтин екстра върджин
- 1/4 чаша винен оцет
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка пипер
- 3 готови резена бекон на кубчета
- 1 малка глава лук нарязана на тънко
- 1 ябълка, обелена и нарязана
- 3/4 чаша червено вино
- 1/4 чаша захар
- 1/4 чаена лъжичка чесън
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете първите 5 продукта.
2. В тиган сложете малко зехтин екстра върджин и добавете лука. Сотирайте за около 5 минути или докато омекне.
3. Добавете сместа със зелето, ябълките, червеното вино, захарта и надробения чесън.
4. Покрийте с капак и намалете огъня, оставете да къкри 30-35 минути.
Най-важните съставки
бекон, захар, зехтин Extra Virgin, лук, оцет, сол и пипер, червено вино, червено зеле, чесън, ябълки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ