Регистрация

Запържено телешко с червени пиперки

Запържено телешко с червени пиперки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2974

Телешко със зеленчуци и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешка/говежда плешка, нарязана на тънки ленти
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 голяма червена чушка, нарязана
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • сусамово олио
  • слабо солен соев сос
  • смляно пеперончино или сос табаско
  • сол и пипер на вкус (можете да не слагате сол, защото обикновено соевият сос осолява достатъчно ястието)
  • задушен бял ориз

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, чесъна, 1-2 с.л. сусамово олио и телешкото в купа, за да се маринова. Оставете в хладилника за 10 мин.

2. Загрейте тиган и прибавете 1-2 с.л. сусамово олио, когато тиганът се сгорещи. 

3. Прибавете лука и изпържете докато омекне и стане прозрачен.

4. Прибавете маринованите телешки ленти, заедно с чесъна и джинджифила при сотирания лук в тигана. Гответе на силен огън и разбърквайте често, докато месото покафенее.

5. Прибавете нарязаната чушка, малко соев сос, поръсете с пипер и смляно пеперончино/сос табаско.

6. Поднесете със задушен бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта