Запечен праз в сос бешамел
Ястие без месо, с лук, масло и пармезан.
Необходими продукти:
- 2 стръка праз, бялата част, нарязани на парчета от по 10 см.
- 1 кубче бульон
- 1 чаша прясно мляко
- 3 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 100 г сирене пармезан
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте праза във вряща вода за около 10 минути. Отцедете.
2. Разтворете кубчето бульон в чаша гореща вода.
3. Разтопете маслото в тиган, добавете брашното като бъркате постоянно, за да не се образуват бучки. Прибавете постепенно бульона и млякото и бъркайте докато сосът се сгъсти. Овкусете с индийско орехче.
4. Наредете праза в йена, залейте със соса бешамел и наръсете с пармезан.
5. Запечете в предварително нагрята на 180 С фурна за около 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ