Регистрация

Запеканка с пилешко, картофи и гъби в сметана

Запеканка с пилешко, картофи и гъби в сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1609

Пилешко с картофи в сметанов сос под коричка от гъби, лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 800 г картофи
  • 2 глави лук
  • 500 г печурки
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 г кашкавал
  • 200 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • сол и пипер на вкус
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на напречни слайсове, като се опитате да са тънки - не повече от 1 см. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и оставете настрана.

2. Сметаната изсипете в купа, овкусете със сол и пипер и прибавете намачкан чесън.

3. Обелете картофите, нарежете ги на колеца с дебелина около 1 см.

4. Вземете тава с приблизителни размери 20х26 и намажете с олио дъното и стените. Започнете да редите напречно изправени по ширина на тавата продукти. В първи ред изправете шайби картофи, след това слайсове пилешко, после пак картофи, след това пилешко. Така докато завършите с картофи.

5. Залейте със сметановата смес ястието и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

6. Нарежете лука на тънки полумесеци, разделете влакната, а гъбите нарежете на една идея по-дебели от лука полумесеци. Рендосайте кашкавала.

7. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган, запържете лука докато леко позлатее и добавете гъбите. Овкусете със сол и пипер и гответе докато пуснат водата си и тя се поизпари.

8. Разпределете гъбената запръжка върху ястието, а отгоре поръсете рендосания кашкавал. Върнете във фурната за още 15-20 минути на същата температура.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта