Пилешко със зелен фасул в масло
Пилешки бутчета със зелен фасул на тиган и фурна.
Необходими продукти:
- 40 г масло
- 1 кг пилешки бутчета (цели)
- сол и пипер
- 2 глави лук
- 400 г зелен фасул
- 3 яйца
- лют пипер на люспи
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешките бутчета на кълка и подкълка. Количеството е 3-4 бутчета.
2. Разтопете маслото в тиган с огнеупорна дръжка на умерен огън, сгорещете го и сложете бутчетата, като горната част първо трябва да е с кожата надолу. Поръсете отгоре сол и пипер. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути, пак поръсете сол и пипер, после пак обърнете и пак четири минути оставете да се готви и на финала обърнете и гответе последни 4 минути. Извадете в отделен съд.
3. Изсипете в тигана от готвенето нарязания лук, пържете докато стане прозрачен, добавете зеления фасул, поръсете сол и пипер на вкус и гответе 3 минути.
4. Дръпнете фасула с лук в едната част на тигана, а в другата започнете да редите бутчетата и да ги затрупвате със зеленчуците след това. Трябва месото да се окаже отдолу, а лукът и фасулът - отгоре.
5. Разбийте яйцата с малко сол в купичка и залейте с тях съдържанието на тигана без да разбърквате.
6. Прехвърлете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 10 минути.
7. След изваждане поръсете с лют пипер и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ