Задушен нахут с пармезан
Средно | Порции 2-6
| Видяна: 3024
Задушен нахут с фъстъци и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 шепа фъстъци, сварени за 5 мин. и отцедени
- 1 голям картоф, нарязан на малки кубчета
- 1 морков, едро нарязан
- 1 ч.ч. евапорирано мляко
- 2 с.л. масло
- 2 ч вода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
- 1 с.л. микс от подправки
- 1/2 ч.ч. пармезан, нарязан с белачка за зеленчуци
- 1/2 ч.ч. наситнен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата с нахута, фъстъците и картофа. Оставете да се варят на слаб огън за 10 мин.
2. Прибавете моркова и маслото и разбъркайте, докато маслото се разтопи.
3. Когато водата се изпари почти наполовина, добавете млякото, подправките, пипер и сол на вкус.
4. Когато млякото кипне, прибавете пармезана и магданоза.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ