Регистрация

Задушен нахут с пармезан

Задушен нахут с пармезан
Средно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 3024

Задушен нахут с фъстъци и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шепа фъстъци, сварени за 5 мин. и отцедени
  • 1 голям картоф, нарязан на малки кубчета
  • 1 морков, едро нарязан
  • 1 ч.ч. евапорирано мляко
  • 2 с.л. масло
  • 2 ч вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 1 с.л. микс от подправки
  • 1/2 ч.ч. пармезан, нарязан с белачка за зеленчуци
  • 1/2 ч.ч. наситнен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата с нахута, фъстъците и картофа. Оставете да се варят на слаб огън за 10 мин.

2. Прибавете моркова и маслото и разбъркайте, докато маслото се разтопи.

3. Когато водата се изпари почти наполовина, добавете млякото, подправките, пипер и сол на вкус.

4. Когато млякото кипне, прибавете пармезана и магданоза.

5. Поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта