Нахутена супа с кореноплодни зеленчуци
Постна крем супа от нахут с тахан и микс от зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 27.03.2018
Хумус със зеленчуци на супа - нещо подобно правят Лора и Стоян като приготвят пюрирана супа от нахут и тахан с подправки и кореноплодни зеленчуци. Ястието е постно, засищащо и полезно, а готвенето е лесно. В тази рецепта няма къде да сбъркате дори и да се отпуснете с импровизация в подправките и да добавите още любими зеленчуци.
Първо нахутените зърна се накисват за една нощ, а след това се сваряват в НЕподсолена вода. Цялото това действие можете да си спестите като си купите варен нахут в консерва. На следващ етап се наситняват зеленчуците. На малки кубчета се режат моркови, целина, пащърнак, червен лук, печени червени чушки и чесън. Следва да сгорещим зехтин и да ги запържим в него, като ги подправим със сол, черен и червен пушен пипер.
Запържените зеленчуци се заливат със зеленчуков бульон и се добавят зърната нахут. Готви се до омекване на зеленчуците. След това част от тях се заделят за гарниране, а останалите се пюрират в супата, като се добавя и сусамов тахан. Получава се гъста чорба, която се поднася със заделените зеленчуци и поръска от пресен джоджен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ