Задушено пиле с испански маслини
Пилешки бутчета със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 4 бр. горно пилешко бутче
- 2 домата
- 1 картоф, нарязан на едри кубчета
- 1/2 глава жълт лук
- 1 скилидка чесън
- 1 чаша испански маслини
- 5 бр. каперси
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера тип „холандска фурна” от лята стомана загрейте 1 с. л. зехтин и запържете пилешкото месо от всички страни до златисто.
2. Докато месото се запържва, нарежете доматите и лука на големи парчета, сложете ги в блендера заено с чесъна и пасирайте до получаването на гъст сос.
3. Когато пилешкото месо се позапържи до златисто, прибавете соса и останалата част от съставките.
4. Кипнете, покрийте с капака и намалете температурата.
5. Оставете ястието да къкри за 2 часа или докато пилешкото месо стане крехко.
6. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ