Регистрация

Задушени картофи с масло и копър в гювеч



Задушени картофи с масло и копър в гювеч
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2137

Крехки картофи на фурна в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печените картофи са идеална гарнитура към любимото месо или риба, както и добро решение за мезмесно осново, което се приготвя бързо и засища добре. Ако се изпекат, застъпени на редове, в достатъчно количество течност и мазнина, стават приятно сочни, с апетитно сосче и доста крехки. А последният ред отгоре хваща апетитна коричка, която да придаде и хрупкав елемент на това иначе простичко и лесно ястие. Как точо се прави - показват в канала Dazzle Spoon.

Картофите се обелват, нарязват се на средно дебели шайби и се пускат в гювеч или дълбока тава. Добавя се сол, малко олио и доста масло. Налива се вода и се пече на 180 градуса за 40-45 минути. Копъра можете да добавите още в началото на готвенето, но ние съветваме да го сложите на 30-тата минута и да разбъркате, за да остане по-свеж при сервирането. Освен него можете да добавите и намачкан чесън, който да ароматизира неустоимо картофките. Но, ако го слагате, забравете за целувки след това.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта