Регистрация

Задушени зеленчуци на микровълнова

Задушени зеленчуци на микровълнова
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 16383

Бърза, лесна и вкусна гарнитура за обяд или вечеря или пък основно ястие по време на пости (ако не използвате масло).

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет замразен микс карфиол, броколи и моркови
  • ¼ пакет замразен зелен фасул
  • 30 г масло, по желание
  • 5-6 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус или 1 кубче сух зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Слагаме замразените зеленчуци в йенска тенджера с капак. Подправяме на вкус със сухия бульон (или сол) и черния пипер. Поливаме със зехтина и добавяме маслото (по желание). Слагаме на пълна мощност в микровълновата, покрито, за 6 мин. и след това разбъркваме. Връщаме отново във фурната и готвим още 4 мин. или до готовност – според спецификата на микровълновата. Също така може да се добави и замразена царевица, грах или тиквички или смес от трите, но тиквичките е най-добре да се сложат през последните минути от готвенето, за да останат хрупкави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта