Задушени зеленчуци на микровълнова
Бърза, лесна и вкусна гарнитура за обяд или вечеря или пък основно ястие по време на пости (ако не използвате масло).
Необходими продукти:
- 1 пакет замразен микс карфиол, броколи и моркови
- ¼ пакет замразен зелен фасул
- 30 г масло, по желание
- 5-6 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер на вкус или 1 кубче сух зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Слагаме замразените зеленчуци в йенска тенджера с капак. Подправяме на вкус със сухия бульон (или сол) и черния пипер. Поливаме със зехтина и добавяме маслото (по желание). Слагаме на пълна мощност в микровълновата, покрито, за 6 мин. и след това разбъркваме. Връщаме отново във фурната и готвим още 4 мин. или до готовност – според спецификата на микровълновата. Също така може да се добави и замразена царевица, грах или тиквички или смес от трите, но тиквичките е най-добре да се сложат през последните минути от готвенето, за да останат хрупкави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ