Задушени гъби в марината
Лесно | Порции 2
| Видяна: 1034
Мариновани гъби с чесън, балсамов оцет и вино.
Необходими продукти:
- 50 мл зехтин
- 3 скилидки чесън
- 500 г гъби
- 3 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
- копър или магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Гъбите измийте, почистете и нарежете на едро. Чесъна наситнете.
2. Сгорещете зехтина и запържете в него леко чесъна - не трябва да загаря.
3. След около минута добавете гъбите. Гответе 2 минути и залейте с балсамикото. Добавете и виното. Гответе още 2 минути при почти непрестанно разбъркване.
4. Пресипете в отделен съд заедно със соса, останал в тигана. Поръсете по желание с прясна зелена подправка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ