Регистрация

Задушени бутчета със зеле на уок

Задушени бутчета със зеле на уок
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 958

Пиле със зеле и картофи на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг долни пилешки бутчета
  • сол и пипер на вкус
  • 2 глави лук
  • 800 г картофи
  • 1 голям морков
  • 450 г бяло зеле
  • 1 с.л. червен пипер
  • 50 мл олио
  • 50 г масло
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата прехвърлете в купа и обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Зелето нарежете на тънки полумесеци и посолете.

3. Лука също нарежете на полумесеци и посолете.

4. Моркова нарежете на малки кубчета.

5. Картофите обелете, измийте и нарежете на хапки.

6. Сгорещете олиото на силен огън в уока и запържете бутчетата за 5-6 минути като обръщате.

7. Намалете огъня на слаб към умерен, добавете маслото, върху него лука, после картофите, Поръсете със сол и пипер, след това с морковените кубчета и на финала разпределете отгоре зелето. Ястието трябва да остане на пластове, така че НЕ бъркайте и мешайте. Поръсете зелето с червен пипер, сложете на финала два дафинови листа и захлупете с капак.

8. Оставете да се готви 1 час.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта