Задушена пъстърва с джинджифил
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3780
Пъртърва с лук и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пъстърва (около 800 г), изчистена, измита и подсушена
- сокът от ½ лимон
- 2 с.л. нарязан ситно джинджифил
- 2 с.л. китайска туршия
- 2 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
1. Залейте пъстървата с лимоновия сок и я сложете в хладилника за около 1 час.
2. Сложете рибата в чиния, гарнирайте я с джинджифила и зеленчуците от туршията и сложете чинията в уок с вряща вода.
3. Гответе на пара около 13 минути на силен огън.
4. Когато рибата е готова, наръсете я със соев сос, сусамово олио и нарязания зелен лук и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ