Задушена елда с гъби, моркови и лук
Постна елда с печурки и лучена запръжка.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук - около 140-150 г
- 2 с.л. олио
- 1-2 моркова - около 140-150 г общо
- 250 г печурки - пресни
- 1 ч.ч. от 250 мл елда (гречка)
- 2 ч.ч. (500 мл общо) вода
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и морковите на кубчета. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Елдата измийте в цедка.
2. Сгорещете олиото на умерен огън в голям тиган с незалепващо покритие. Изсипете лука и бъркайте 2-3 минути. Добавете морковите и гответе още 3 минути. Изсипете след това и гъбите и гответе няколко минути.
3. Добавете измитата елда и поръсете солта и пипера. Разбъркайте хубаво.
4. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Намалете огъня на умерен към слаб, сложете капак и оставете да се готви 20-25 минути до изпиване на водата.
5. Прехвърлете в индивидуални порции и хапнете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ