Пилешки бутчета с елда и масло
Елда с пилешко на фурна.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 скилидки чесън или 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 250 г елда (гречка)
- 200 мл вода
- още сол
- розмарин
- 50-80 г масло
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата почистете от перца и влакънца и сложете в купа.
2. Поръсете със сол, захар, пипер, чесън (намачкани скилидки или на прах). Добавете доматената паста и соевия сос и разбъркайте. Оставете настрана. Можете да държите само 10-тина минути или да оставите да се мариноват до 12 часа в хладилник.
3. Гречката измийте и изсипете в тава. Залейте с водата и поръсете сол и розмарин.
4. Нредете бутчетата върху елдата и ги намажете отгоре с отделилия се сос от мариноването им.
5. Завийте тавата във фолио и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.
6. Извадете ястието, махнете фолиото, сложете парченца масло върху елдата между бутчетата и върнете във фурната за още 10-15 минути на 180 градуса. После е готово за хапване. Можете да комбинирате с пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ