Регистрация

Пилешки бутчета с елда и масло

Пилешки бутчета с елда и масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1691

Елда с пилешко на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 скилидки чесън или 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 250 г елда (гречка)
  • 200 мл вода
  • още сол
  • розмарин
  • 50-80 г масло

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата почистете от перца и влакънца и сложете в купа.

2. Поръсете със сол, захар, пипер, чесън (намачкани скилидки или на прах). Добавете доматената паста и соевия сос и разбъркайте. Оставете настрана. Можете да държите само 10-тина минути или да оставите да се мариноват до 12 часа в хладилник.

3. Гречката измийте и изсипете в тава. Залейте с водата и поръсете сол и розмарин.

4. Нредете бутчетата върху елдата и ги намажете отгоре с отделилия се сос от мариноването им.

5. Завийте тавата във фолио и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.

6. Извадете ястието, махнете фолиото, сложете парченца масло върху елдата между бутчетата и върнете във фурната за още 10-15 минути на 180 градуса. После е готово за хапване. Можете да комбинирате с пресни зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта