Регистрация

Желиран шоколад с мляко и агар-агар

Желиран шоколад с мляко и агар-агар
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1352

Желирано какао с агар и черен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 мл пълномаслено прясно мляко (3,6%)
  • 100 г захар
  • щипка сол
  • 30 г какао на прах + още 100 мл мляко
  • 90 г тъмен шоколад
  • 10 г агар + 20 мл вода
  • какао на прах, кокосови стърготини или друга декорация по желание

Начин на приготвяне:

1. Предварително си подгответе формичката за сладкиша като си вземете кутия тип тетрапак - най-вероятно сте си купили млякото в нея или имате от някой сок в хладилника. Отрежете с остър нож най-горната част, за да остане правоъгълна продълговата формичка.

2. Изсипете 400 мл мляко в тенджера, добавете захарта и пуснете на котлона на слаб към умерен огън да кипва. Разбърквайте периодично, за да се разтвори захарта, а когато това стане, добавете и щипка сол.

3. Разбъркайте какаото на прах със 100 мл мляко докато стане на крем. След това добавете крема при кипващото мляко.

4. Натрошете вътре и черния шоколад. Разбърквайте, за да се разтопи и да не залепне по дъното на тенджерата.

5. В купичка разбъркайте агара с вода - получава се като набъбнал желатин.

6. Изсипете кашичката агар във вече кипналото мляко. Намалете огъня на слаб - трябва да се поддържа кипенето, но да не е бурно.

7. Бъркайте 5 минути. След това пресипете получения крем в кутията от мляко или сок.

8. Приберете в хладилник за минимум 2 часа. После разрежете кутията и извадете сладкиша.

9. Положете странично в плато и поръсете с какао на прах и кокосови стърготини или украсете с друг вид декорация по ваш избор. Режете със затоплен под струя вода нож. Тези шоколадови квадрати можете да положите и върху препечена тостерна филийка с масло.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта