Регистрация

Желирано мезе с телешки джолан и пилешко

Желирано мезе с телешки джолан и пилешко
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 5485

Едно вкусно подобие на пача с говеждо и птиче месо с дафинов лист, пипер и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 кг телешко месо
  • 1 телешки джолан
  • 3-3,5 литра вода
  • 3 супени лъжици желатин
  • 3 или повече дафинови листа
  • 3 или повече скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете джолана на хапки, а телешкото месо накъсайте. Смесете ги и ги залейте със студена вода за 5 часа.

2. След това излейте водата, вземете голяма тенджера и сложете двата вида телешко и дафиновите листа да се варят на бавен огън за 5 часа. На третия час добавете и порцираното пиле да ври с тях.

3. Снабдете се с голяма силиконова формичка, на дъното на която предварително сложете клончетата копър.

4. Когато месото се е варило 5 часа, прецедете бульона от мръвките.

5. Изчакайте да се охлади месото, накъсайте го с ръце на ситно - както телешкото, така и пилешкото. Внимателно отстранете кости и жилки. След това го осолете и опипрете на вкус.

6. Добавете в леко притопления но не кипящ бульон желатина и намачкания или пресиран чесън.

7. Сложете месото във формичката и залейте с бульона. Приберете в хладилник за поне 24 часа, за да се образува хубаво желе.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта