Регистрация

Желирани свински крачета с телешко и зеленчуци

Желирани свински крачета с телешко и зеленчуци
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2349

Халадец - руска пача от свински крачета в желиран сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свински крачета (3-4 крачета)
  • 1 кг телешко филе
  • 1 глава лук
  • 2 стебла целина
  • 3 моркова
  • 4 дафинови листа
  • 10 зърна бахар
  • 2 литра вода
  • 1,5 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 5 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре телешкото и крачетата. Целината нарежете на 2-3 парчета, махнете само най-горната люспа на главата лук, морковите измийте.

2. В тенджера на дъното подредете свинските крачета, отгоре - мръвките телешко на едро, след това сложете цялата глава лук, целите моркови, целината, дафиновите листа и бахара. Залейте с водата.

3. След кипване отпенете няколко пъти, сложете капак и оставете на умерен огън за 4 часа.

4. Махнете с решетъчна лъжица морковите, главата лук и целината. Не изхвърляйте морковите. Добавете намачкания на паста чесън, сол и пипер, разбъркайте и захлупете да къкри още половин час.

5. Извадете месото от бульона, охладете и нарежете на ситно. Нарежете морковите на кръгчета. Бульона прецедете и подгрейте отново.

6. В купички на дъното сложете по лист магданоз и резени моркови. След това разпределете месото. После залейте с бульона.

7. Приберете в хладилник за минимум 12 часа. Сервирайте студено. Ако искате да извадите от купичката, за да изглежда по-елегантно, натопете я до средата в тенджера с топла вода и обърнете в чиния.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта