Домашен пилешки салам от желирано месо
Желирано пилешко в плик за печене.
Необходими продукти:
- 700 г пилешко филе (или друго месо по избор)
- 2 пакета желатин
- 2/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 с.л. сладък червен пипер
- лют пипер по желание
- 4 скилидки чесън
- 1 плик за печене
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на много малки парченца - приблизително на кубчета със страна 1 см. Прехвърлете в купа.
2. Добавете подправките и желатина, намачкайте чесъна и разбъркайте.
3. Разтворете и разпорете плика от две страни, за да се получи еднопластово прозрачно фолио за печене. Изсипете в него месото, оформете на боонбон и сложете в продълговата тава, която да задържи формата му.
4. Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 50 минути.
5. Когато извадите от печката, не вадете бонбона от тавата, ами оставете да се охалди до стайна температура и след това пъхнете както си е в тавата за 2 часа в хладилника.
6. След изваждане от хладилника ще имате красив желиран колбас от пилешки късчета с подправки и чесън. Можете да нарежете като мезе или директно да хапнете като студено основно.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ