Печени круши и ябълки на фурна
Есенна наслада и аромат на карамелизирани печени плодове.
Удивително е колко вкусни са простите рецепти. Ако през есента по една или друга причина сте се сдобили с голямо количество круши и или ябълки, и се чудите какво да ги направите, бъдете спокойни, може да ги изпечете на фурна.
Най-добре е да ги изтискате на сок, който да изпиете веднага, но пробвайте и печените. След термична обработка във фурна, тези плодове се карамелизират и разкриват съвсем различни вкусови характеристики. Киселата дива круша или ябълка може да се превърне в удивително ароматен плод. Не ги режете, а ги печете цели. Трябват им не повече от 15-20 мин, на 200 градуса и ще си оближете пръстите – уверяваме ви!
Освен че стават много ароматни, така приготвените круши и ябълките са в пъти по-сладки, а дома ви се изпълва с чуден аромат напомнящ наближаващата коледа.
Може да ги поднесете в компанията на какаова бисквита и щедра топка ванилов сладолед. Битата сметана също им е добър другар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ