Пай с цариградско грозде
Тестен сладкиш с бодливо грозде и канела.
Необходими продукти:
- 4 чаши прясно цариградско грозде, без стъблото и опашката (през лятото и есента е лесно да си го намерите във всеки по-голям плод и зеленчук)
- 1½ чаша захар
- 4 лъжици тапиока за бързо готвене
- 1/2 лъжица сол
- 1/4 лъжица канела
- щипка смлян джинджифил
- 1 лъжица масло
- 1 двойна кора пай
Начин на приготвяне:
За мен това беше първото ястие, при приготвянето, на което използвах цариградско грозде и мисля, че се оказа доста добро. Получи се доста интересен и вкусен пай.
1. Намачкайте половината плодове в средно дълбока тенджера.
2. Смесете захарта, тапиоката, солта и подправките. Добавете ги към намачканите плодове и разбъркайте.
3. Сложете плодове да заврят. Оставете да врят, докато набъбнат и започнат да се получават мехурчета. Варете още 2 минути.
4. Добавете останалите цели плодове в тенджерата. Разбъркайте за кратко.
5. Изсипете сварените плодове върху готова кора за пай. Намажете отгоре с масло и покрийте пълнежа с кора за пай.
6. Печете 35 минути на 200 °C. Оставете да изстине преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ