Елегантни бъркани яйца с кашкавал, гъби и рукола
Лесен и бърз пикантен омлет без месо със зеленища и печурки.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 100 грама кашкавал
- шепа рукола
- 1-2 люти чушлета
- 100 грама варени печурки (от консерва)
- сол, червен и пипер на вкус
- 4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Направете си първо заготовките като нарежете кашкавала на малки кубчета, руколата изплакнете под течаща вода, а гъбите и лютите чушлета наситните. Сложете всеки продукт в отделна малка чинийка или купичка, за да се възползвате от него в точното време от процеса на готвене.
2. Сгорещете зехтина в тиган с незалепващо покритие и чукнете вътре яйцата. Разбъркайте ги.
3. Добавете първо гъбите с чушлетата и гответе до желаната готовност на яйцата. Някой ги предпочитат по-рохки, така че щом прецените, махнете от котлона.
4. Веднага след това добавете кашкавала, чиято функция е да се разтопи, но не и да се запържва. Затова се слага на вече спрян огън. Разбъркайте и оставете да почине за няколко минути.
5. Сега е времето на руколата. Така тя ще остане свежа и ще придаде специфичния си аромат на ястието. Ако премине термична обработка, мирисът й ще се загуби.
6. Опитайте на вкус. Добавете сол и пипер, така че да усетите с езика си завършения вид на ястието.
Аз си го поднасям с препечен хялб – можете да последвате примера ми, за да потушите с нещо вкусно лютите нотки на храната. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ